dijous, 14 de juny del 2007

ICV-EUiA entrarà a l'equip de govern de Vic que serà finalment quatripartit

'Creiem que és el moment de ser valents i entrar al govern', amb aquestes paraules el líder d'ICV-EUiA de Vic, Xavier Tornafoch, ha anunciat al costat del futur alcalde Vila d'Abadal que el seu partit formarà part del nou equip de govern de Vic. Tornafoch no ha concretat quines seran les tasques en què participaran, però ha destacat que l'acord en les grans línies programàtiques ha estat clau. En conseqüència, ha manifestat que votaran a favor de la investidura de Vila d'Abadal com a nou alcalde de la ciutat.

Xavier Tornafoch ha explicat que la negociació del seu partit amb CiU ha constat de dues fases. En la primera, van decidir unir esforços amb la voluntat de buscar tots els recursos necessaris per tal de millorar la convivència a la ciutat. En la segona fase s'anava més enllà de fer acords en matèria d'immigració i CiU demanava a ICV-EUiA entrar a formar part d'un govern d'unitat. Després d'un debat intern, que el mateix Tornafoch ha catalogat de díficil i complicat, el partit va decidir acceptar la proposta de Vila d'Abadal, principalment, pel context polític en què es troba Vic, on un partit xenòfob ha aconseguit ser la segona força més votada. Ha emmarcat aquesta decisió en un sentiment de responsabilitat política cap al moment actual i ha volgut deixar clar que ells continuen sent una força d'esquerres que treballa per la transformació social.

El líder d'ICV-EUiA de Vic hi ha afegit que l'acord ha estat possible perquè la coalició convergent ha acceptat una sèrie de compromisos centrats bàsicament en polítiques socials, en polítiques de millora de la convivència i de respecte als drets i deures de tots els ciutadans.

Josep Vila d'Abadal ha agraït la decisió del partit de Xavier Tornafoch i l'ha considerat políticament madura i democràtica. Ha assegurat que les polítiques socials del programa d'ICV-EUIA són plenament assumibles pel seu partit i que la seva voluntat ha estat construir un ajuntament fort que lluiti contra les idees xenòfobes. Vila d'Abadal ha afegit que creu sincerament que els ciutadans de Vic no són racistes i que s'ha de treballar per arreglar els problemes de convivència que ha qualificat de problemes puntuals.

Els dos líders polítics han estat d'acord en el fet que aquesta entesa ha estat possible perquè durant la campanya els partits van ser molt respectuosos entre ells i no van caure en les desqualificacions. També han anunciat que la setmana que ve, abans no es presenti el cartipàs, es farà públic en què s'ha concretat la participació d'ICV-EUiA.

foto: elter.net - notícia: vilaweb.cat

dimarts, 12 de juny del 2007

El grup municipal d'ICV-EUiA decideix acceptar l'oferta de Vila d'Abadal i entrar al govern


Els membres d'ambdues organitzacions van decidir aquest vespre acceptar l'oferta feta per CiU i integrar-se juntament amb PSC i ERC al govern municipal. A la decisió, presa per la majoria dels assistents a l'assemblea de la coalició, es va arribar per les circumstàncies excepcionals que viu la ciutat amb els resultats de la xenòfoba PXC, per l'acceptació del candidat convergent de gran part de les demandes fetes (aïllament de la PXC i l'eradicació de les idees xenòfobes...), i per l'oportunitat, en la situació actual, de poder incidir i fer avançar les propostes programàtiques. ICV-EUiA continuarà, durant la propera setmana, negociant la concreció de les competències a assumir.

dimecres, 6 de juny del 2007

ICV-EUiA posa les seves condicions a Vila d'Abadal per donar-li suport a la investidura


NOTA DE PREMSA. ICV-EUiA DE VIC

A la vista dels resultats de les passades eleccions municipals i davant la propera constitució de l'ajuntament de Vic, el grup municipal d'ICV-EUiA vol manifestar el següent:

1.- Deixar constància del nostre respecte als ciutadans de Vic, qualsevol que hagi estat la seva opció en el lliure exercici del seu dret a elegir.

2.- Reiterar el nostre compromís per a treballar en la direcció d'aplegar els recursos necessaris i el consens més ample per a eradicar les causes que generen malestar entre la ciutadania: dèficits en els serveis socials, sanitat, educació, seguretat pública, condicions de treball...

3.- Reconèixer la tasca realitzada des de l'honestedat i el treball constant per part del nostre regidor i portaveu, Xavier Tornafoch, i assumir la nostra part de culpa com a organització política pel que fa a l'abstenció i el desinterès per la política local, que també ha afectat als nostres votants amics.

4.- Anunciar que estem disposats a donar suport a la investidura del candidat més votat en aquestes eleccions, Josep Maria Vila d'Abadal, per a contribuir a reforçar l'autoritat democràtica de l'alcaldia, sempre i quan es pronunciï clarament:

  • Per la fidelitat als principis expressats a l'article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans: "Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets i dotats com estan de raó i consciència, han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres".
  • Per la defensa dels drets de ciutadania, expressats en el preàmbul i els articles números 4, 7 i 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.
  • Per la voluntat de buscar els recursos humans i econòmics imprescindibles per a la millora de la convivència i la resolució de les causes que generen malestar i desafecció entre els ciutadans.
  • Per l'aïllament polític d'aquells partits que, actuant contra els principis que informen les nostres lleis, busquen la divisió i l'enfrontament entre els ciutadans de Vic.
  • Pel respecte als mitjans que la democràcia i l'estat de dret ens donen per a treballar, des de la pedagogia, per tal d'eradicar idees i actituds xenòfobes.
  • Per la garantia i empara dels drets i deures del col"lectiu immigrant de la nostra ciutat.

5.- Reiterar la nostra confiança en Vic com a ciutat d'acollida i convivència.