dijous, 16 d’octubre del 2008

ICV-EUiA de Vic proposarà 12 mesures fiscals per apaivagar els efectes de la crisi

En el pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 20 d’octubre, el grup municipal d’ICV- EUiA de Vic proposarà fins a 12 mesures en les ordenances fiscals pel pròxim any 2009 per tal d’apaivagar els efectes de la crisi en el ciutadà. El grup ecososcialista considera que les ordenances fiscals han de tenir en compte a les persones amb menys recursos i han d’incentivar a les empreses a la contractació indefinida.
ICV-EUiA proposarà un increment mitjà del 4,5% dels impostos i les taxes, un augment de l’IBI en els immobles desocupats i un seguit de bonificacions de l’IAE, entre d’altres mesures.

NOTA DE PREMSA ICV-EUiA de VIC

“ICV-EUiA reclama un canvi en les ordenances fiscal per afrontar la crisi”

El grup municipal ecosocialista proposa fins a 12 accions fiscals que garanteixin les inversions socials i cobreixin els serveis bàsics de la ciutadania El grup municipal d’ICV- EUiA de Vic proposa fins a 12 mesures en les ordenances fiscals pel pròxim any 2009 per tal d’apaivagar els efectes de la crisi en les ciutadanes i ciutadans del nostre municipi. Tot i que queda clar que l’Ajuntament es l’administració que menys eines té per lluitar contra els efectes negatius de la crisi, si que pot complementar les mesures que pertoca adoptar tant a l’Administració de l’Estat com la de la Generalitat.

Les mesures fiscals han de garantir que, tot i la reducció del conjunt del pressupost que pot patir l’Ajuntament per adaptar-se a la nova realitat dels ingressos, en les partides “més socials” no sols no hi pot haver retallada, si no que s’hi ha de concentrar la major part dels increments, que permetin garantir les cobertures socials tradicionals del municipi, més l’aplicació més ambiciosa possible de les noves Lleis d’autonomia personal, de serveis socials i d’igualtat.

El grup ecososcialista considera que les ordenances fiscals han de tenir en compte a les persones amb menys recursos, treballadors i treballadores que en moments de crisis són els que pateixen en major grau els efectes de la crisi. Les ordenances fiscals són alhora, una bona oportunitat per incentivar a les empreses a la contractació indefinida i a una major responsabilitat social.

PROPOSTES ORDENANCES FISCALS 2008:

1.- Publicar una guia del contribuent amb l’agenda fiscal municipal per tal de difondre les ordenances fiscals i els preus públics a tots ciutadans.

2.- Increment mitjà de les OOFF (impostos,taxes i preus públics) no més enllà de l’IPC interanual (actualment un 4’8%) però tampoc gaire per sota, un increment del 4’5 % podria quadrar amb aquest criteri.

3.- Incorporar la figura de les famílies monoparentals amb dos o més fills a càrrec en igualtat de condicions que les famílies nombroses.

4.- IBI: augmentar fins al 50% el recàrrec de la quota líquida dels immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent, si compleixen les condicions que es determinin reglamentàriament.

5.- IAE:
a) Bonificar (fins 50%) els subjectes passius que hagin incrementat la seva plantilla de treballadors/es amb contracte indefinit en el període anterior al d’aplicació.
b) Bonificar fins el 50% els subjectes passius que utilitzin o produeixin energia a partir d’instal•lacions per a l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració.
c) Bonificació per aquelles empreses que estableixin un pla de transport per als seus treballadors.
d) Bonificació per les empreses que estableixin un Pla d’Igualtat per als seus treballadors i treballadores.

6.- IVTM:
a) Bonificació per als vehicles que demostrin haver incorporat un catalitzador quan no hi era de sèrie.
b) Bonificació per als vehicles en què les emissions de CO2 es situïn entre 120 i 130 grs/Km.

7.- Taxes:
a) Taxa obertura establiments: introduir bonificacions pel foment de l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables.
b) Taxa residus: introduir bonificacions per als contribuents que realitzin compostatge casolà i estiguin integrats en una xarxa de compostatge casolà reconeguda per l’Ajuntament. Introduir bonificacions per als contribuents comercials que portin els seus residus en horari d’obertura, a la deixalleria municipal un mínim de 40 entrades l’any en un període de 6 mesos, alternatius o seguits.

font: osona.com

dimecres, 15 d’octubre del 2008

Miralles anuncia que es presenta a la reelecció a EUiA

Jordi Miralles, coordinador general d´EUiA, ha anunciat avui que “presentarà la seva candidatura a la Coordinació General d´EUiA a la 5a Assemblea Nacional d´EUiA”, la qual se celebrarà els propers 8 i 9 de novembre. Miralles a dit que es presenta a la reelecció perquè pot presentar un balanç polític i organitzatiu positiu, perquè “un cop aprovades les propostes polítiques caldrà tenir els efectius rodats i perquè EUiA està en condicions de presentar una candidatura unitària. Miralles també ha destacat que entre els quadres dirigents d´EUiA hi ha una renovació permanent.

El coordinador general d´EUiA ha dit que “està engrescat” en contribuir a fer “més forta i més útil EUiA a Catalunya, Espanya i Europa”. La 5a Assemblea Nacional es celebrarà a Barcelona els dies 8 i 9 de novembre.

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Per un treball digne. No a la directiva del Temps de Treball

Clicar a sobre per veure la declaració ampliada

A Vic la concentració serà a les 12 del migdia davant l'edifici del Sucre

dissabte, 4 d’octubre del 2008

El primer tinent-alcalde de Vic, Xevi Solà, respon una pregunta d'ICV-EUiA a través de la premsa

En el ple municipal de l'Ajuntament de Vic del mes de setembre, el regidor per ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, a l’oposició, va demanar al regidor d’Urbanisme, Xavier Solà, quina seria la fórmula jurídica per a la redacció del nou POUM. En aquell moment, Solà es va negar a contestar.
Ara, la resposta ha arribat via mitjans de comunicació, en un article que publica avui El 9 Nou: la redacció del POUM la faran els tècnics municipals. Tornafoch ha carregat molt durament contra Solà pel que considera un “menyspreu institucional de primer ordre”, ja que ell encara no ha rebut cap contestació de l’àrea d’Urbanisme.

informació: osona.com


Nota de premsa de Xavier Tornafoch

Hola,
M'agradaria que us féssiu ressò del present posicionament, atenent que m'afecta a mi personalment.

He observat amb moltíssima perplexitat la resposta de Xavier Solà a la meva pregunta sobre la fórmula jurídica en què s'han contractat els treballs del nou POUM, més que res perquè a mi NO SE M'HA FET ARRIBAR AQUESTA RESPOSTA i s'ha tramés a través del periòdic El 9 Nou. La qual cosa indica bastant clarament quin és el menyspreu a que sotmet aquest equip de govern als electes locals que no els riem les gràcies. Si ja és vergonyós negar-se a respondre preguntes formulades en sessió plenària, encara ho és més que aquestes es responguin a través dels mitjans de comunicació i no pels conductes institucionals establerts. Això només demostra la poca talla política i moral de qui actua d'aquesta manera. Nosaltres, fins que no ens arribi la resposta oficialment, no farem cap valoració del document. Us demano que aquest mail serveixi de nota de premsa ja que considerem un MENYSPREU INSTITUCIONAL DE PRIMER ORDRE, contestar qüestions plantejades en sessions plenàries a través dels mitjans de comunicació.

Xavier Tornafoch
Regidor-portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Vic