divendres, 14 de novembre del 2008

5a Assemblea Nacional d'EUiA

Després d´haver estat reelegit coordinador general per un període extraordinari de 4 anys, i amb el suport del 89,2% del nou Consell Nacional d´EUiA, el primer que ha fet Jordi Miralles ha estat agrair a l´equip d´organització del congrés la bona feina feta, així com al conjunt de delegats i delegades, que hagin possibilitat “una única candidatura plural, a l´alçada de la política acordada”. Miralles també ha mostrat el seu suport als representants dels treballadors d´empreses afectades per EROs, com Nissan, que han acceptat la invitació de la formació i han intervingut a l´acte de clausura.

El nou coordinador general d´EUiA ha resumit en 5 punts l´estratègia aprovada en aquesta 5a Assemblea:

1) EUiA està preparada per plantar cara a la crisi amb alternatives i té voluntat de contribuir a la unitat dels treballadors, i així ho deixa patent en una resolució amb propostes per una economia al servei de les persones.
2) L´acord de Govern d´Entesa és estratègic per a la formació, perquè representa la majoria social de Catalunya, el progressisme i el catalanisme popular. Tot i així, EUiA no dubta en mostrar les seves dissensions quan les hi ha, com en el cas de la proposta de copagament sanitari i en el de la Llei d´Educació. Així, Miralles ha instat a les associacions estudiantils i als sindicats del sector a què “utilitzin” el grup parlamentari d´ICV-EUiA “per aconseguir allò que vam acordar el Govern d´Entesa: desenvolupar i consolidar el sistema públic educatiu”.
3) Respecte a la coalició amb ICV, Miralles ha agafat la paraula al seu secretari general, Jordi Guillot, que convidat a intervenir a la clausura ha anunciat que no estan tancats a parlar de coalició política amb EUiA. Guillot ha demanat consolidar i millorar el que tenim a nivell nacional i local, per a després pensar com donar un pas endavant en la coalició, que ha definit de “profitosa i positiva” per ambdós socis i també per a Catalunya. La resposta del coordinador general d´EUiA ha deixat clar que la intenció de la formació en demanar una coalició política és que aquesta sigui més participada, desenvolupi la seva potencialitat i sumi a més gent, aquella que va confiar-hi el seu vot (250.000 persones) en les darreres eleccions autonòmiques.
4) La formació que surt de la 5a Assemblea és més jove i més moviment: el nou Consell Nacional ha rebut un 98,66% de suports i la seva mitjana d´edat és de 39 anys. L´organització s´ha rejovenit i a més ha convidat a Alternativa Jove-Joves d´EUiA a ser membres actius del Consell Nacional. També s´ha decidit marcar més perfil social. EUiA vol socialitzar la seva activitat política, aposta per ser més moviment.
5) Compromís amb IU: la 5a Assemblea ha aprovat, amb un 92,49% de suport, una resolució sobre la 9a Assemblea d´IU (que se celebra a Madrid el cap de setmana vinent) en què s´aposta per una "candidatura unitària i una direcció compartida" en la nova etapa de la formació germana.

Ampli suport als documents i la nova direcció

La 5a Assemblea Nacional ha avalat per àmplia majoria els documents estratègics d´EUiA, concretament amb un 86,8% de suports. I l´elecció del 60% dels membres del Consell Nacional s´ha aprovat amb un 98,66% de suports, mentre que la delegació de 70 persones que representarà EUiA en l´Assemblea Federal d´IU ha estat recolzada per un 92,49% dels delegats i delegades que han participat al congrés.