divendres, 26 de desembre del 2008

dimarts, 16 de desembre del 2008

dilluns, 15 de desembre del 2008

diumenge, 14 de desembre del 2008

Cayo Lara escollit nou coordinador federal d'IU

El Consell Polític Federal d'IU (CPF) sortit de la IX Assemblea Federal, i completat amb els membres designats per les diferents federacions d'IU, s'ha reunit avui a Madrid i ha escollit amb el vot d'un 55% dels consellers presents Cayo Lara com a nou coordinador federal d'IU.

Tot i que en un principi semblava que es presentarien tres candidats a coordinador, finalment Eberhard Grosske ha retirat la seva candidatura, quedant com a aspirants Cayo Lara i el senador d'EUiA, Joan Josep Nuet. La votació del CPF ha ofert aquests resultats:

Votació Elecció coordinador general de IU:
Cayo Lara: 92 vots
JJ Nuet: 29 vots
En blanc: 46 vots

Votació de la proposta de Comissió Permanent Federal:
89 vots a favor
21 vots en contra
34 vots en blanc

Composició Comissió Permanent Federal

Coordinador Federal: Cayo Lara
• Secretaria comunicació externa i electoral: Angel Perez
• Secretaria refundacio: Enrique Santiago
• Secretaria d'estudi de models socials: Inés Sabanes

Coordinació Interna: Joan Josep Nuet
• Secretaria àrea interna: Miguel Reneses
• Secretaria finances i administració: Antonio Cortes
• Secretaria interna: Amanda Meyer

Coordinació Institucional: Rosa Aguilar
• Secretaria coordinació institucional i política municipal: Eberhard Grosske
• Secretaria política autonòmica: Jose Luis Centella
• Secretaria grup parlamentari: Ramon Luque

Coordinació elaboració i proposta programàtica: Marga Ferré
• Secretaria d'economia i treball: Jose Antonio Rubio
• Secretaria polítiques socials: Yolanda Diaz
• Secretaria política europea: Isabel Lopez Aulestia

Coordinació Internacional: Willy Meyer
• Secretaria drets humans: Fran Pérez
• Secretaria cooperació i altermundisme: Diosdado Toledano

Coordinació territorial i sostenibilitat: Pablo Prieto
• Secretaria territorial i sostenibilitat, medi ambient i transport: Adolfo Barrena
• Secretaria habitatge: Jose Manuel Sanchez Gordillo

divendres, 5 de desembre del 2008

Presència de membres d'EUiA a la nova executiva comarcal de CC.OO.

Tres membres dEUiA entren a formar part de la renovada executiva comarcal de CC.OO. Al ja històric militant de CC.OO i d’EUiA, Antonio Pérez, s’afegeixen els companys Mateo Heredia i Estibaliz Pous. Aquesta última, a més, també formarà part del nou secretariat assumint la responsabilitat de recursos (finances).
El IX congrés comarcal, celebrat el passat mes de novembre a Manlleu, va suposar un relleu a la secretaria general del sindicat, responsabilitat per la que va ser escollit Miguel Sánchez. Finalment, només es va presentar una única llista, tot i que fins l’últim moment semblava factible la possibilitat que es presentés una segona candidatura encapçalada per Gemma Sala que finalment es va integrar a la llista de Sánchez.
Miguel Sánchez substitueix a la secretaria general, Climent Pujol, que va exercir aquesta responsabilitat els darrers 13 anys.

El primer terme el nou secretari general, Miguel Sánchez. A la seva esquerra, l'Antonio Pérez (elter.net)

dimarts, 2 de desembre del 2008

El govern de Vic té un problema, i aquest problema es diu transparència

Nota premsa grup municipal d'ICV-EUiA de Vic

El ple de Vic de dilluns 1 de desembre ha evidenciat, un cop més, la manca de transparencia amb que actua el tripartit vigatà. Especialment greu és la manera en què es gasten els diners públics, i en aquest sentit volem expresar els postres dubtes sobre l’encàrrec d’un estudi de marketing cultural, fet pel primer tinent d’alcalde Xavier Solà, que costa a les arques municipals 54.000 euros. Ens sembla una manera abusiva, i fosca, de gastar els diners dels ciutadans, i més tenint en compte el context de crisi en què vivim i les moltes necessitats socials que es presenten. Fins i tot en el mateix àmbit cultural, quantes activitats culturals no es podrien contractar amb els 54.000 euros? Així mateix és igualment sorprenent que el segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya, gasti 70.000 euros en les reformes del seu despatx de l’IMPE o que el govern decideixi donara a fons perdut més de 3.000 euros a les Sagramentàries a compte d’una beatificació.

Una altra mostra de la improvisacio i manca de rigor polític del tripartit és la retirada de l’acord d’aprovació de les obres de l’aparcament de la Plaça Armand Quintana per a tornar a sotmetre l’acord a aprovació, una mesura insòlita que demostra la incapacitat política del govern vigatà. Igualment censurable és el rosari d’errors i rectificacions administratives que s’han comès en laconvocatòria de la nova plaça d’inspector de la Guardia Urbana,fet que ha motivat queixes i denúncies sindicals que s’hauran de resoldre als jutjats.

També és una mostra d’insensibilitat vers els més desafavorits la negativa del tripartit a admetre a tràmit una moció presentada pel nostre grup en el sentit de portar a terme una campanya de sensibilització i a ajudar a finançar la vacunació contra el virus del papil·loma (causant del càncer del coll de l’uter) per a totes aquelles nenes d’11 a 14 anys que no entrin en els programes de vacunació del departament de Salut. Ho considerem una manca de responsabilitat política flagrant.

Finalment, la ruptura de la unitat d’acció del tripartit en la votació de la moció de la Memòria Històrica demostra en primer lloc la feblesa del govern,incapaz de mantenir-se unit en els temes importants i de ciutat i, segon, la proximitat ideològica de PxC i de CiU.