dimarts, 24 de març del 2009

El tripartit vigatà nega ICV-EUiA la possibilitat de presentar una moció sobre el dret a l'avortament

Comunicat de premsa
ICV-EUiA de Vic

"L'ajuntament de Vic es torna a negar a discutir mocions al Ple municipal. Ara, pel dret a l'avortament"

L'alcalde de Vic es nega a incloure en l'ordre del dia del proper Ple municipal una moció d'ICV-EUiA de suport al dret d'avortament de les dones.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Aadal ha vetat a la Junta de Portaveus celebrada avui, dia 23 de març, una moció de suport al dret d'avortament de les dones presentada per Xavier Tornafoch, regidor-portaveu d'ICV-EUiA. La moció insta a posar de manifest les insuficiències i les limitacions de l'actual llei d'avortament i demana que es protegeixi el dret a la intimitat de les dones que decideixen interrompre voluntàriament l'embaràs. Així mateix, demana la revisió i modificació de l'actual llei en el sentit de despenalitzar l'avortament i incloure els mitjans anticonceptius en el sistema sanitari públic.

El grup d'ICV-EUiA considera especialment lamentable l'actitud de la regidora de dones de l'ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer (ERC), que s'ha negat en rodó a donar suport a que la moció fos inclosa en l'ordre del dia del proper Ple del dia 1 d'abril. El regidor Xavier Tornafoch creu que "no existeixen motius de pes per rebutjar la discussió d'aquesta proposta", i lamenta igualment "el doble discurs de les formacions autoanomenades d'esquerres que formen part del tripartit vigatà (ERC i PSC), que utilitzen uns arguments quan fan actes de partit i uns altres quan actuen com a govern".

text de la moció (osona.com)

dijous, 19 de març del 2009

Comunicat d´EUiA sobre les càrregues policials a les manifestacions d´estudiants

Davant dels fets succeïts ahir, la Comissió Permanent d´EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:

1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d´EUiA que van patir les conseqüències d´unes càrregues policials indiscriminades. Volem destacar, també, l´actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d´EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.

2.- Fem nostre el comunitat d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA (AJ-Joves d´EUiA) d´ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l´aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.

3.- L´actuació policial d´ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s´ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de què disposem, són greus i inacceptables.

4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

6.- El Govern d´Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials com aquestes generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d´esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició.

dilluns, 9 de març del 2009

EUiA de Vic ja forma part de Plaça Roja


Aquest web-bloc ja forma part de l'agregador de webs de les assemblees de base d'IU i el seu entorn.
Plaça Roja és una idea dels companys blocaires d'IU, Ceronegativo i Ceros a la Izquierda. És un agregador de webs de les assemblees de base, col·lectius, agrupacions d'IU i el seu entorn. Plaça Roja neix inspirada en l'agregador de blocaires de l'esquerra transformadora, I Love IU, però a diferència d'aquest, només tenen cabuda pàgines col·lectives.
Des d'EUiA de Vic, felicitem aquesta iniciativa que ens serà de gran utilitat per compartir experiències amb d'altres assemblees i agrupacions de base d'IU de tot l'Estat.

dissabte, 7 de març del 2009

ICV-EUiA adverteix del primer incompliment del fantasiós Pla d’Inversions del tripartit vigatà

Nota de Premsa

La coalició recorda que la política de grandiloqüència del regidor Josep Burgaya comença a destapar-se i demostra la poca solvència de la planificació del govern vigatà.
El que ja va advertir el regidor Xavier Tornafoch, en el ple del Pla d’Inversions de 2008, s’està acomplint dia rere dia. La primera rectificació arriba amb la retirada del presumpte projecte del nou recinte firal a la zona de Sant Sixt. Un projecte que contemplava una inversió excessiva per uns serveis firals que ja es veuen coberts per l’actual equipament firal del Sucre.
Per altre banda, des d’ICV-EUiA ja no varem veure amb bons ulls, la primera proposta de l’emplaçament a la zona de Sant Sixt, per la seva proximitat a l’ermita romànica de Sant Sixt i l’entorn agrícola, i la incompatibilitat generada amb un equipament d’habitatges dotacionals com el Nadal.
Des del nostre grup, lamentem que des del govern municipal es faci una deriva cap a la política d’aparadorisme i que es proposi una planificació, sense base real, només per a obtenir uns quants titulars de premsa. Des del nostre formació considerem que el pla d’inversions presentat en el seu moment continua essent un soufflé polític interessat. Considerem que actituds com aquestes ajuden a generar desconfiança en els polítics i en les institucions i fa que els ciutadans mostrin una major desafecció cap a la política municipal.
Des d’ICV-EUiA, lamentem alhora que l’ampliació del recinte firal sigui una qüestió prioritària des d’IMPEVIC, en un moment com l’actual de crisi econòmica, amb uns alts índex d’atur, on es fa més evident que mai la feblesa en les polítiques d’ocupació i formació de l’Ajuntament de Vic. Des del nostre grup reclamem una reorientació política de la política de promoció econòmica de la ciutat que avui considerem caduca i innòcua davant de la crisi econòmica.