dimarts, 28 d’abril del 2009

Finalment, l'equip de govern de Vic haurà de refer el POUM

Finalment i, tal i com reclamava el grup municipal d'ICV-EUiA, l'equip de govern de Vic (CiU-PSC-ERC) haurà de refer el POUM de Vic.
Tot i que, segons sembla, les modificacions a introduir no abasten, ni de bon tros, les reclamades pel grup d'ICV-EUiA, si que es refarà la modificació de les alçades i profunditats dels pisos a la ciutat ja consolidada.
Aquesta mesura, que dilluns passat ja va denunciar en roda de premsa el regidor d'ICV-EUiA Xavier Tornafoch, havia generat molta preocupació entre bona part de la ciutadania, causa que ha justificat, segons el regidor d'urbanisme, Xavier Solà, la retirada del POUM per a modificar-ho.

Per a ICV-EUiA de Vic, aquesta preocupació i neguit a la ciutadania eren la demostració del fracàs del procés de participació ciutadana. Des del grup roig-i-verd vigatà, es continuen defensant d'altres modificacions al POUM com:

  • La preservació de la zona d'aiguamolls propera a la Sínia
  • Que es facin públic els convenis urbanístics que suposin requalificació de determinats terrenys
  • Que no es rectifiqui la previsió, a la zona de l'Eix Onze de Setembre, de blocs de fins a 12 pisos
  • La revisió de la limitació a 120m2 dels pisos nous al casc antic
  • La modificació de la previsió d'eliminació de les zones verdes als polígons per situar-les al nucli urbà

Més informació sobre la decisió de modificar el POUM:

foto: 9nou.cat

dilluns, 20 d’abril del 2009

El POUM no es pot seguir tramitant per sobre dels ciutadans de Vic

Comunicat de Premsa



La inquietud veïnal posa de manifest que el procés participatiu del POUM no ha estat suficient ni coherent amb un projecte de ciutat que persegueixi un acord ampli
Avui el regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha fet una roda de premsa per a valorar la tramitació del POUM de Vic. El regidor ecosocialista ha criticat les modificacions que estan generant “volums disconformes” i “fora d’ordenació” de molts edificis de Vic, la qual cosa “genera inquietud veïnal i evidencia que el procés participatiu del POUM ha estat un fracàs perquè les coses que realment la gent volia saber no s’han explicat”.

Des d’ICV-EUiA critiquen la voluntat de l’actual equip de govern (CiU-PSC-ERC) de redibuixar la ciutat consolidada sense tenir en compte el necessari consens ciutadà.

La formació ecosocialista ha avançat que presentarà al•legacions a l’actual POUM i considera imprescindible que s’expliqui a la ciutadania les conseqüències de l’aprovació del planejament actual sobre les edificacions de la ciutat consolidada conforme el PGOU del 1985.

El grup municipal ecosocialista pensa que sense aquest exercici de transparència i sense les oportunes rectificacions l’actual document es judicialitzarà de tal manera que farà impossible la seva tramitació i aplicació final.

Vic, 20 d’abril del 2009


dimarts, 7 d’abril del 2009

Es presenta la "Taula per la Pau d'Osona"

Dissabte es va presentar en públic la "Taula per la Pau d'Osona". La presentació va tenir lloc al centre cívic Frederica Montseny de Manlleu, davant d'una seixantena de persones que van participar, algunes, a títol individual, d'altres, representant diferents associacions osonenques.
L'acte, presentat pel company d'EUiA i CC.OO, Mateo Heredia, va comptar amb la presència del cantautor manlleuenc, Joan Usart, que va interpretar dues cançons, així com la de dos cantadors
de cant flamenc.
La Jornada també va servir per donar a conèixer el manifest constitutiu de la Taula, "Per la Pau. No a les guerres, no a l'Otan. Solidaritat amb Palestina". El manifest va ser llegit per la companya Hajar Boualame. També van intervenir el secretari general de CC.OO a Osona, Miquel Sánchez i el coordinador d'EUiA a Osona, Iñaki Escudero.
També es va mostrar el documental "ERASED (wiped off the map)" gravat pels últims estrangers que van poder entrar a la Franja de Gaza durant l'agressió israeliana.
Per últim, la Salam Almaslamani, Presidenta de la comunitat palestina a Catalunya va oferir una xerrada sobra la situació actual a Palestina.

Durant l'acte es van poder degustar diferents aliments procedents de "comerç just" acompanyat amb te el·laborat per companys de la comunitat magrebina, presents a l'acte.

EUiA d'Osona està adherida a la "Taula per la Pau d'Osona"