divendres, 22 de maig del 2009

ICV-EUiA de Vic presenten 50 al·legacions a l'aprovació inicial del POUM

ICV-EUiA de Vic presenten 50 al·legacions a l'aprovació inicial del POUM de la ciutat de Vic

El regidor d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch, va presentar el passat 13 de maig al registre un plec de 50 al•legacions al projecte d’Aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic. El document fa referència a la volumetria dels edificis, als sostres de l’Avinguda 11 de Setembre i la zona sud de la ciutat, entre d’altres punts. També demana que el 50% d’habitatge nou sigui protegit que no s’aprovi el POUM fins que s’hagi donat llum verda a altres plans local, com el d’habitatge, el de mobilitat urbana o el comercial.
informació: Osona.com

dilluns, 4 de maig del 2009

ICV-EUiA de Vic exigeix la continuïtat del batxillerat nocturn a la comarca d’Osona

Per ICV-EUiA és inadmissible que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya pretengui suprimir el batxillerat nocturn que s’imparteix en el centre educatiu IES Jaume Callís de Vic a partir del curs 2009-2010, ja que aquest és l’únic centre educatiu de la comarca que imparteix aquesta modalitat de batxillerat. La supressió d’aquesta modalitat d’estudi suposaria un retrocés dels serveis educatius de la comarca, ja que permet a molts estudiants d'Osona i el Ripollès compaginar feina i formació.

Pel regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, “garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació no passa per suprimir polítiques endegades que ajuden aquell alumnat que estudia però ha de compaginar això amb la seva feina”. Els ecosocialistes consideren que és una proposta que no dóna alternatives a totes aquestes persones. La seva decisió esta fixada en criteris de demanda, que des del punt de vista d’ICV-EUiA no són els criteris més apropiats per valorar l’impacte social que té aquesta mesura. Segons la Conselleria, en aquest batxillerat no hi ha les suficients matrícules per mantenir-lo com una opció d’estudi.


Des de ICV- EUiA reivindiquem que la possibilitat d’ofertar aquests estudis en horari nocturn no ha de basar-se en criteris de demanda. És fonamental que aquelles persones que treballen no hagin de renunciar a cursar el batxillerat per la incompatibilitat horària. Adoptar el compromís d’impulsar el batxillerat en línia, obrint delegacions de l’Institut Obert de Catalunya no és una alternativa viable, ja que no tothom disposa d’ordinador amb connexió a Internet, cosa que discrimina a una part de la població.


Per tant, considerem que la proposta d’eliminar el batxillerat nocturn per part de la Conselleria d’Educació s’emmarca en les polítiques de retallades que el conseller Maragall està aplicant en l’educació pública, i que significaran un important retrocés d’inversió pels centres educatius i en les condicions de treball del professorat. Per la nostra formació és inadmissible que aquesta deriva del Departament d’Educació impliqui retallades en els drets laborals del professorat, i en serveis educatius com el batxillerat nocturn. Des d’ICV-EUiA, esperem que la nova delegada de la Catalunya Central defensi el batxillerat nocturn a Osona, ja que el territori i la comarca es defensen amb fets i no amb paraules.