dimarts, 6 de març del 2007

EUiA de Vic formarà coalició amb ICV a les municipals


La coalició va ser presentada dimarts 6 a Vic, juntament amb els tres primers llocs de la llista.

El coordinador local d'EUiA, Iñaki Escudero, ocuparà el tercer lloc a la llista

Dimarts 6 es va presentar a Vic la coalició que formaran de cara a les eleccions municipals del mes de maig ICV i EUiA. La coalició va ser presentada en una roda de premsa presentada per la presidenta d'ICV a Osona, Bet Font.

Va intervenir en primer lloc el candidat d'ICV-EUiA a Vic i actual regidor de la coalició, Xavier Tornafoch, que va destacar que la coalició pretén sumar i que serà útil per aconseguir tirar endavant les propostes programàtiques, propostes "absolutament beneficioses per la ciutat". Tornafoch va dir que tot i que l'objectiu de cara a les eleccions serà augmentar la presència institucional, el principal objectiu serà fer avançar el programa i aconseguir que a Vic, desprès de 70 anys governant els mateixos, hi hagi un canvi de polítiques.

A continuació el candidat de la coalició va presentar les dues persones que li acompanyaran en els llocs 2 i 3 de la llista: la Carme Moyano, d'ICV i el coordinador d'EUiA a Vic i la comarca d'Osona, Iñaki Escudero.

Carme Moyano es va definir com a una "històrica militant d'esquerres" que mai havia anat a una llista. Moyano que és la directora de l'escola d'adults de Vic, va desgranar alguns dels principals eixos programàtics de la coalició com a la defensa de serveis públics a l'abast de tota la població i la convivència ciutadana entre tots els ciutadans de Vic.

A continuació el coordinador d'EUiA a Vic i Osona, Iñaki Escudero, va dir que la coalició a Vic no neix de manera precipitada ni forçada, és la conseqüència lògica de quatre anys de feina conjunta en la que EUiA ha treballat per tirar endavant les propostes programàtiques que ja van compartir amb ICV fa quatre anys. Escudero va destacar que "amb un sol regidor, i a l'oposició, ja vam ser capaços de tirar endavant moltes propostes del nostre programa; ara, l'objectiu serà tenir més presència per fer avançar encara més les propostes de la coalició".