dijous, 1 de febrer del 2007

Comunicat d'EUiA de Vic sobre els lamentables fets ocorreguts al Ple del dia 29

COMUNICAT


L'assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa de Vic (EUiA-Vic), davant els fets ocorreguts durant el Ple del passat dia 29 de gener, vol emetre el següent comunicat:

  • Volem mostrar el nostre rebuig més contundent a l'actitud provocadora i crispadora del regidor de la PxC Josep Anglada. Aquest no va ser un fet ocasional, sinó que és el resultat d'una actuació premeditada que té com a objectiu tensionar la convivència ciutadana a Vic, actuació que està portant a terme durant tota la legislatura.
  • Volem mostrar igualment la nostra solidaritat amb el regidor socialista, Josep Burgaya, i la nostra comprensió amb la seva reacció, comprensible tenint en compte l'agressió de la que va ser objecte.
  • Denunciem la passivitat còmplice de la persona encarregada de dirigir el Ple, l'alcalde Jacint Codina. Aquest tampoc és un fet puntual. La seva actuació ha estat passiva davant els repetitius insults dels que han estat objecte durant tota la legislatura determinats regidors democràtics.
  • Considerem que la imatge lamentable que s'està donant de la nostra ciutat a tot el país, i el risc de crispació de la convivència fa necessària una seria reflexió per part de tots els partits democràtics de Vic.
  • EUiA de Vic vol contribuir a aquesta reflexió aportant les propostes següents:

  1. Demanem al tots els grups municipals l'aïllament polític d'aquells que només busquen la confrontació ciutadana. No podem evitar la presència de partits com la PxC a les institucions, el que demanem és que les propostes que només busquen la crispació no siguin objecte de debat a les institucions. Les propostes de caire xenòfob com les de dilluns passat no han de ser debatudes pels grups polítics democràtics; s'han de votar en contra i prou, sense donar cap opció a rèpliques provocadores.
  2. Demanem, ara que s'acosta la campanya electoral, un compromís als grups democràtics per no pactar, negociar o votar res amb la PxC, en el supòsit de que aquesta organització torni a tenir representació a les institucions.
  3. Exigim a l'alcalde que compleixi la seva funció i elimini els insults de les institucions aplicant, si es cau, el màxim rigor a l'hora de defensar els membres electes i els ciutadans que siguin objecte d'insults.

Assemblea Local d'EUiA de Vic