dilluns, 20 d’abril del 2009

El POUM no es pot seguir tramitant per sobre dels ciutadans de Vic

Comunicat de Premsa



La inquietud veïnal posa de manifest que el procés participatiu del POUM no ha estat suficient ni coherent amb un projecte de ciutat que persegueixi un acord ampli
Avui el regidor d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha fet una roda de premsa per a valorar la tramitació del POUM de Vic. El regidor ecosocialista ha criticat les modificacions que estan generant “volums disconformes” i “fora d’ordenació” de molts edificis de Vic, la qual cosa “genera inquietud veïnal i evidencia que el procés participatiu del POUM ha estat un fracàs perquè les coses que realment la gent volia saber no s’han explicat”.

Des d’ICV-EUiA critiquen la voluntat de l’actual equip de govern (CiU-PSC-ERC) de redibuixar la ciutat consolidada sense tenir en compte el necessari consens ciutadà.

La formació ecosocialista ha avançat que presentarà al•legacions a l’actual POUM i considera imprescindible que s’expliqui a la ciutadania les conseqüències de l’aprovació del planejament actual sobre les edificacions de la ciutat consolidada conforme el PGOU del 1985.

El grup municipal ecosocialista pensa que sense aquest exercici de transparència i sense les oportunes rectificacions l’actual document es judicialitzarà de tal manera que farà impossible la seva tramitació i aplicació final.

Vic, 20 d’abril del 2009