dimecres, 23 de novembre del 2005

EUiA de Vic presenta la campanya "l'educació a les escoles, la religió a les esglèsies”

Gregori Belmonte i Iñaki EscuderoEUiA de Vic va presentar el dimarts 22 a Osona la campanya a favor d'una escola pública i laica, "l'educació a les escoles, la religió a les esglésies".

La presentació va tenir lloc al Museu de l'Art de la Pell de Vic i va córrer a càrrec del coordinador local d'EUiA, Iñaki Escudero, que va expressar que la campanya tenia com a objectiu primordial obrir un debat al conjunt de la ciutadania sobre el model educatiu a Osona i el model d'escola pública. La campanya consistirà en el repartiment d'informació i en trobades amb els sectors afectats. També es celebraran actes per explicar el contingut de la campanya.

Iñaki Escudero va esposar l'aposta decidida d'EUiA per una escola pública i laica de qualitat amb un finançament i recursos suficients. Per això va reclamar que els recursos públics vagin destinats a finançar exclusivament a l'escola pública. Pel coordinador vigatà d'EUiA una escola pública i laica és garantia de la no discriminació dels alumnes per raó dels seus orígens geogràfics, culturals, socials o econòmics i de la no segregació per raons de la religió o ideologia dels seus familiars. A més garantitza la integració i convivència, a diferència de l'escola concertada que sacralitza un model classista des de la infància" EUiA exigeix que l'assignatura de religió quedi fora de l'horari lectiu i que no computi pel currículum dels alumnes.

A continuació va intervenir el Gregorio Belmonte coordinador de la campanya arreu de Catalunya i regidor d'educació a Sant Adrià del Besos, que va exposar el contingut de la campanya per la laïcitat. Belmonte va criticar la campanya plena de mentides del PP i l'església catòlica, ja que el projecte de LOE presentat pel PSOE no modifica la situació de la religió a les escoles. Va dir que a EUiA tampoc li agrada el projecte ja que continua donant privilegis a la religió catòlica i a les concertades. EUiA reclama el trencament del concordat de l'estat espanyol amb el Vaticà, ja que es una herència del franquisme i del nacional-catolicisme. Per EUiA la religió hauria de pertànyer exclusivament a l'àmbit privat i hauria de sortir de les escoles públiques.

La presentació va acabar amb un debat entre els assistents a l'acte.