dijous, 14 de juny del 2007

ICV-EUiA entrarà a l'equip de govern de Vic que serà finalment quatripartit

'Creiem que és el moment de ser valents i entrar al govern', amb aquestes paraules el líder d'ICV-EUiA de Vic, Xavier Tornafoch, ha anunciat al costat del futur alcalde Vila d'Abadal que el seu partit formarà part del nou equip de govern de Vic. Tornafoch no ha concretat quines seran les tasques en què participaran, però ha destacat que l'acord en les grans línies programàtiques ha estat clau. En conseqüència, ha manifestat que votaran a favor de la investidura de Vila d'Abadal com a nou alcalde de la ciutat.

Xavier Tornafoch ha explicat que la negociació del seu partit amb CiU ha constat de dues fases. En la primera, van decidir unir esforços amb la voluntat de buscar tots els recursos necessaris per tal de millorar la convivència a la ciutat. En la segona fase s'anava més enllà de fer acords en matèria d'immigració i CiU demanava a ICV-EUiA entrar a formar part d'un govern d'unitat. Després d'un debat intern, que el mateix Tornafoch ha catalogat de díficil i complicat, el partit va decidir acceptar la proposta de Vila d'Abadal, principalment, pel context polític en què es troba Vic, on un partit xenòfob ha aconseguit ser la segona força més votada. Ha emmarcat aquesta decisió en un sentiment de responsabilitat política cap al moment actual i ha volgut deixar clar que ells continuen sent una força d'esquerres que treballa per la transformació social.

El líder d'ICV-EUiA de Vic hi ha afegit que l'acord ha estat possible perquè la coalició convergent ha acceptat una sèrie de compromisos centrats bàsicament en polítiques socials, en polítiques de millora de la convivència i de respecte als drets i deures de tots els ciutadans.

Josep Vila d'Abadal ha agraït la decisió del partit de Xavier Tornafoch i l'ha considerat políticament madura i democràtica. Ha assegurat que les polítiques socials del programa d'ICV-EUIA són plenament assumibles pel seu partit i que la seva voluntat ha estat construir un ajuntament fort que lluiti contra les idees xenòfobes. Vila d'Abadal ha afegit que creu sincerament que els ciutadans de Vic no són racistes i que s'ha de treballar per arreglar els problemes de convivència que ha qualificat de problemes puntuals.

Els dos líders polítics han estat d'acord en el fet que aquesta entesa ha estat possible perquè durant la campanya els partits van ser molt respectuosos entre ells i no van caure en les desqualificacions. També han anunciat que la setmana que ve, abans no es presenti el cartipàs, es farà públic en què s'ha concretat la participació d'ICV-EUiA.

foto: elter.net - notícia: vilaweb.cat