dimecres, 6 de juny del 2007

ICV-EUiA posa les seves condicions a Vila d'Abadal per donar-li suport a la investidura


NOTA DE PREMSA. ICV-EUiA DE VIC

A la vista dels resultats de les passades eleccions municipals i davant la propera constitució de l'ajuntament de Vic, el grup municipal d'ICV-EUiA vol manifestar el següent:

1.- Deixar constància del nostre respecte als ciutadans de Vic, qualsevol que hagi estat la seva opció en el lliure exercici del seu dret a elegir.

2.- Reiterar el nostre compromís per a treballar en la direcció d'aplegar els recursos necessaris i el consens més ample per a eradicar les causes que generen malestar entre la ciutadania: dèficits en els serveis socials, sanitat, educació, seguretat pública, condicions de treball...

3.- Reconèixer la tasca realitzada des de l'honestedat i el treball constant per part del nostre regidor i portaveu, Xavier Tornafoch, i assumir la nostra part de culpa com a organització política pel que fa a l'abstenció i el desinterès per la política local, que també ha afectat als nostres votants amics.

4.- Anunciar que estem disposats a donar suport a la investidura del candidat més votat en aquestes eleccions, Josep Maria Vila d'Abadal, per a contribuir a reforçar l'autoritat democràtica de l'alcaldia, sempre i quan es pronunciï clarament:

  • Per la fidelitat als principis expressats a l'article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans: "Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets i dotats com estan de raó i consciència, han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres".
  • Per la defensa dels drets de ciutadania, expressats en el preàmbul i els articles números 4, 7 i 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.
  • Per la voluntat de buscar els recursos humans i econòmics imprescindibles per a la millora de la convivència i la resolució de les causes que generen malestar i desafecció entre els ciutadans.
  • Per l'aïllament polític d'aquells partits que, actuant contra els principis que informen les nostres lleis, busquen la divisió i l'enfrontament entre els ciutadans de Vic.
  • Pel respecte als mitjans que la democràcia i l'estat de dret ens donen per a treballar, des de la pedagogia, per tal d'eradicar idees i actituds xenòfobes.
  • Per la garantia i empara dels drets i deures del col"lectiu immigrant de la nostra ciutat.

5.- Reiterar la nostra confiança en Vic com a ciutat d'acollida i convivència.