dimarts, 2 d’octubre del 2007

ICV-EUIA de Vic: Més habitatge públic amb un nou model de finançament


Pisos de lloguer al solar de la Guàrdia Civil El ple de l'Ajuntament de Vic, en la sessió ordinària celebrada aquest migdia, ha aprovat impulsar la creació d'habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, que es finançaran amb un nou sistema. Així, es cediran els terrenys de manera gratuïta a empreses o fundacions, que construiran i gestionaran els pisos durant uns anys determinats i, llavors, els retornaran a l'Ajuntament.
El primer lloc on s'impulsarà aquest model és al solar de la caserna de la Guàrdia Civil, al passeig de la Generalitat. En aquest terreny s'hi construirà, a més dels 48 pisos, un pàrquing públic, un parc urbà i una planta baixa de la qual encara s'han de definir els usos.

Segons va dir el regidor d'Habitatge, Educació ambiental i Sostenibilitat, i Cooperació al Desenvolupament, Xavier Tornafoch, d'ICV-EUiA és "la ciutat la que hi guanya" i entre d'altres avantatges remarca "la immediatesa, el fet que construeixes un patrimoni d'habitatge públic i pisos de lloguer"


Nova oficina d'habitatge públic A l'acte també s'ha aprovat el conveni de col"laboració amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge, que permetrà tirar endavant la futura oficina d'habitatge públic, que s'ubicarà a la plaça Santa Eulàlia. Aquest nou equipament podria entrar en funcionament en un mes, aproximadament. La Generalitat subvencionarà entre 15.000 i 22.000 euros a l'any 2007, i entre 15.000 i 45.000 al 2008.

informació: osona.com i la Marxa