diumenge, 30 de setembre del 2007

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ DE LA FESTA ANUAL D'EUiA AMB L'ASSISTÈNCIA DE 1100 PERSONES

Unes 1100 persones van participar ahir vespre al sopar-festa anual més participatiu dels celebrats per EUiA. La festa es va completar, amb l'èxit d'assistència del video-fòrum i la taula rodona sobre participació i política, a més de la inauguració, per part del cònsol cubà Carlos Castillo, de l'exposició "El Che i la Cuba d'avui", en motiu del 40è aniversari de l'assassinat del guerriller. La festa va comptar igualment amb la presència dels cònsols de Veneçuela i Equador, així com del coordinador d'IU, Gaspar Llamazares, que va venir acompanyat dels coordinadors i representants d'IU i EB a l'Estat. Especialment emotiu va ser el calorós aplaudiment amb el que es va rebre a la coordinadora d'EUPV, Glòria Marcos. A la festa també es van sumar representants de PSC, ERC, ICV i EPM.

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles ha anunciat que EUiA marcarà més perfil propi.

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va dir dins la seva intervenció en la festa d'EUiA, en presència de representants del PSC, ERC i ICV que "EUiA és una força lleial amb els seus compromisos de govern i de coalició" però va fer una crida a "marcar més perfil propi per fer arrancar més polítiques socials" .

Miralles i Llamazares defensen la consulta proposada pel govern basc Tant Miralles com Llamazares van defensar la proposta del govern basc de convocar, per l'octubre de 2008, una consulta popular sobre les relacions entre Euskadi i Espanya. Miralles aa qualificar la iniciativa com " una nova aportació pel procés de pau i pel diàleg, feta des de la responsabilitat pel govern basc. EUiA considera aquest plantejament plenament democràtic i perfectament constitucional, perquè el dret de decidir no és nacionalista, és democràtic i per tant d'esquerres ". Llamazares, per la seva banda, va considerar la proposta " legítima i que té vies democràtiques dins la legalitat espanyola. Creiem necessari un acord transversal entre les diferents sensibilitats polítiques a Euskadi, i aquest és un suport compartit amb Ezker Batua ". A la vegada, va criticar la reacció política que ha provocat la proposta per part d'alguns responsables polítics " que han reaccionat amb histèria i menyspreu ".Llamazares va dir que sobren qualificatius com a "desafio" , només comprensibles en una dreta histèrica davant qualsevol iniciativa basca o catalana, o "desvario" , fet servir per la vicepresidenta del govern estatal, ja que suposa un menyspreu a una institució democràtica. Premi l'Alternativa 2007 a el Jueves i a la comissió promotora de la ILP a l'Atenció a la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica

En el mateix marc, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares va qualificar " d'histèria " la reacció de la dreta espanyola en el debat interessat sobre els símbols i la identitat. " Amb la guerra de les banderes i la fervent defensa de la figura del cap d'estat, estan intentant criminalitzar el republicanisme, que és una opció honrosa i legítima ", va dir.
Es per això que va aplaudir la decisió d'EUiA de fer l'entrega del premi L'Alternativa 2007 a la revista "El Jueves", com a símbol de la llibertat d'expressió i de crítica al sistema establert. El director de la revista, Albert Monteys va ser l'encarregat de recollir el premi. EUiA també va premiar a la comissió promotora de la ILP per a l'Atenció a la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica, com a exemple d'expressió del que ha de ser la democràcia participativa.