dijous, 29 de novembre del 2007

EUiA d’Osona dona suport a la manifestació de dissabte i fa una crida a la mobilització de la ciutadania

comunicat:

EUiA d'Osona participarà a la manifestació de dissabte en resposta a la mala gestió i als greus incidents que estan provocant les obres d'arribada de l'AVE a Barcelona.

EUiA es solidaritza amb els milers d'usuaris osonencs i catalans de RENFE i denuncia les decisions polítiques i econòmiques que han provocat la situació de caos actual. Una greu situació que és el resultat d'una manera d'entendre el país, la mobilitat i les prioritats de la inversió en l'obra pública per part dels governs del PSOE, PP i CiU. Com a exemple: entre 1990 i 2007 el 96,4% de la inversió pública en ferrocarrils s'ha destinat a l'alta velocitat.

Però la construcció de l'AVE també ha causat treballadors morts. Per als treballadors de les obres, la pressió és màxima i les jornades de treball són extenuants i contínues. De la sinistralitat laboral a Catalunya, que ja ha acabat amb la vida de 87 treballadors des del inici de 2007, n'hi ha 13 que han mort a les obres d'aquesta infraestructura.


Es per tot això que EUiA d'Osona fa una crida als ciutadans osonencs a participar en la manifestació de dissabte. Ens manifestarem en favor del ferrocarril i per que Catalunya decideixi en tot allò que afecta la seva gent. Ens manifestarem per que es compensi les persones afectades i per que assumeixin responsabilitats les administracions i empreses responsables. Ens manifestarem per tornar a demanar la dimissió de Magdalena Álvarez. L'1 de desembre la ciutadania, organitzacions socials, plataformes i forces polítiques, ens manifestarem perquè hi ha prou motius socials i polítics per fer-ho i per que el desgavell, com el de l'AVE, no torni a succeir.

Assemblea Comarcal d'EUiA d'Osona