dimarts, 4 de desembre del 2007

La ciutat de Vic disposarà de quatre pisos públics per a casos d'emergència social


ICV-EUiA ha donat suport a la Creació del Consell Local de Cooperació al Desenvolupament de Vic com a òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu de l'Ajuntament de Vic i amb la intenció d'aprofundir en la sensibilització ciutadana per la cooperació municipal. Aquesta és una actuació que el regidor Xavier Tornafoch havia endagat mentre formava part del govern. En el Ple d'ahir va oferir el seu suport a l'equip de govern en aquesta qüestió sempre i quan es mantingui l'esperit amb que es va crear: sensibilització, debat i planificació d'actuacions en matèria de cooperació internacional. El regidor Tornafoch va alertar del perill de convertir aquest òrgan en una repartidora de subvencions i, per tant, generadora de dependència clientelar.

L'Ajuntament també va aprovar amb l'abstenció d'ICV-EUiA el projecte d'establiment del servei públic municipal de llars d'infants i el seu reglament regulador. L'Ajuntament de Vic està construint tres llars d'infants municipals: la llar Infantil de l'Horta Vermella (C. Josep. M. Pratdesaba, núm. 3), la llar d'Infants de Pasqual Blanca (Ctra. de Roda-Av. Bernat Calvó, s/n) i la Llar d'Infants de la Serra de Sanferm (C. del Gurri, s/n). Les tres llars d'infants ofereixen 82 places cadascuna, dividides en 2 grups de 8 nens/es de 0 a 1 any; dos grups de 13 nens/es d'1 a 2 anys; i dos grups de 20 nens/es de 2 a 3 anys. La posada en funcionament d'aquestes tres llars d'infants municipals respon a la finalitat de donar cobertura a les demandes socials i laborals existents al municipi. El regidor d'ICV-EUiA va defensar el seu vot dient que el text que havia presentat l'equip de govern no oferia ni els números (la memòria econòmica) ni els criteris pedagògics (no en té) ni els criteris laborals per als educadors/es ni les ratios que assegurin un servei públic de qualitat.

També s'aprovà un conveni amb Adigsa per a la gestió de quatre pisos de protecció pública a Vic per part de l'Ajuntament, una actuació del regidor d'ICV-EUiA mentre era a l'equip de govern i que hauran de servir per atendre casos d'emergència social.

El grup d'ICV-EUiA va donar suport a les mesures d'adequació de les instal·lacions i aparells d'il·luminació exterior i interior de la ciutat de Vic pel què fa a la contaminació lluminosa que poden produir, segons el què estableix el reglament per a la ordenació ambiental de l'enllumentat per a la protecció del medi nocturn

El grup d'ICV-EUiA s'ha abstingut en l'aprovació d'una proposta per la via d'urgència, en què s'ha declarat bé cultural d'interès local l'antic molí medieval descobert a la planta baixa de la masia de Sant Llorenç, situada al sector d'El graell,

la seva canalització i sistema de conducció d'aigua, amb les restes arqueològiques trobades a aquest entorn, de conformitat amb els articles 15 i 17 de la Llei de Patrimoni Cultural. Segons el regidor d'ICV-EUiA "la urgència d'aquesta aprovació no respon a criteris de conservació del patrimoni cultural o natural de Vic, sinó a les urgències polítiques de l'equip de govern per a negociar des d'una posició de força amb el departament de Politica Territorial i Obres Públiques de la Generalitat la paralització de la urbanització del Graell".

De les dues mocions presentades per ICV-EUiA, una d'elles , la que proposava la creació d'un Institut Municipal d'Educació, va ser rebutjada per l'equip de govern (PSC-ERC-CiU) i el regidor Tornafoch va voler destacar "la incoherència del portaveu del grup socialista encarregat d'argumentar contra un dels seus temes estrelles del programa electoral". Pel que fa a la segona moció, sobre l'adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima i de mesures per a la prevenció del canvi climàtic a escala local, el regidor d'ICV-EUiA la va retirar atès que l'equip de govern està en procés d'adherir-se a la Xarxa i es va comprometre a accelerar mesures de prevenció en matèria d'emissió de gasos contaminants a escala local.

ICV-EUiA va votar a favor de la moció de la CUP sobre la Renfe que demanava la dimissió d ela ministra socialista de Foment i va votar en contra de la que demanava suport per a Oriol Martínez, també presentada per la CUP. El regidor d'ICV-EUiA va votar en contra de les dues mocions presentades per PxC.
  • En el torn de precs i preguntes, ICV-EUiA va presentar 15 qüestions, entre d'altres:

- Sol·licità la millora del transport públic urbà, aprofitant la nova concessió.

- Demanà explicacions sobre la requalificació de terrenys de Genís antel.

- Demanà a la regidora d'educació que desestimi el projecte de crear una aula de transició per a nois/es immigrants i que treballi per a la seva integració normalitzada.

- Demanà mé informació per als veïns en el procés participatiu del POUM i del barri del Remei.

- Proposà donar el nom d'un dels carrers de Vic a l'escriptor i exmilitant del PSUC, Paco Candel