diumenge, 20 de gener del 2008
divendres, 18 de gener del 2008
ICV-EUiA de Vic mostren el seu desacord amb el Departament d'Educació de la Generalitat catalana respecte de l'anunci de constitució de centres educat
ICV-EUiA de Vic manifesten la seva disconformitat amb la creació de centres educatius específics per a alumnes d'incorporació tardana, segregats de les escoles i IESs ordinaris perquè les aules d'acollida, que ja estan instituïdes des de fa cursos, han demostrat la seva eficiència en la preparació d'alumnes procedents de la immigració, i la seva capacitat per preparar-los per a la seva immersió en l'aula ordinària.
ICV-EUiA estimen que el Departament rectificarà aquest propòsit i destinarà esforços, en tot cas, a augmentar els recursos ordinaris de les aules de primera acollida i manifesten que concebre la preparació lingüística o els nivells de continguts d'aprenentatge fora del centre ordinari i només en companyia d'altres alumnes en situació similar, podria significar una segregació educativa -per més temporal que sigui- que no aportarà cap benefici ni als alumnes d'incorporació tardana -que no tenen contacte amb els infants i adolescents en situació educativa normal- ni al gruix dels alumnes dels centres ordinaris on arribarà després l'alumne d'incorporació tardana.
Per ICV-EUiA el model d'escolarització universal i de convivència única ha significat per a Catalunya un model d'èxit en matèria d'integració, de convivència i de progrés educatiu comunitari. Qüestionar-lo -ni encara amb suposades intencions educatives- seria fracturar un model que ha demostrat ser útil i eficient. La Generalitat ha fet esforços quantiosos en el darrer període per dotar de professorat els centres educatius. El reconeixement d'aquest augment de recursos humans és el reconeixement del model d'acollida i de pas a l'aula ordinària. No queda justificat un canvi tan radical. El fracàs escolar que s'argumenta sovint no és pas causat per la incorporació d'alumnes amb retards d'aprenentatge que els educadors i educadores saben perfectament resoldre, sinó que tenen a veure amb la sociologia, amb els ambients familiars que viuen els adolescents, i amb el rol que ha de jugar el sistema educatiu en una societat cada cop més complexa en matèria de valors, d'informació, i de responsabilitats individuals i col·lectives.
dilluns, 7 de gener del 2008
Una fundació privada gestionarà els diners de les escoles bressol públiques de Vic i les repartirà entre aquestes i les privades, que també en formara
Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) ha mostrat la seva negativa més "rotunda" a la iniciativa i ha qualificat la fórmula de poc "democràtica i transparent". Segons el regidor ecosocialista, la fundació estarà en mans exclusives de l'equip de govern, sense possibilitat de control ni de fiscalització de ningú. "No s'explicita cap projecte, com s'utilitzaran els fons públics i, a més, l'equip de govern no ha volgut arribar a cap consens", s'ha lamentat Tornafoch.
Al seu bloc Tornafoch també afirma que la nova fundació, que aglutinarà en un mateix projecte les tres noves llars d'infants públiques i les concertades ja existents, privarà ´a les llars municipals dels recursos que els són necessaris per excel·lir en la seva tasca educativa´. I afegeix: ´A Vic s'assajarà allò que tan bé feia l'Artur Mas quan era conseller en cap: treure diners de l'escola pública per donar subvencions a fons perdut a determinades escoles d'elit´.