dilluns, 7 de gener del 2008

Una fundació privada gestionarà els diners de les escoles bressol públiques de Vic i les repartirà entre aquestes i les privades, que també en formara

La mesura va estar aprovada al Ple de l'ajuntament amb els vots favorables de tots el grups municipals a excepció d'ICV-EUiA que va mostrar la seva negativa més rotunda .

Xavier Tornafoch (ICV-EUiA) ha mostrat la seva negativa més "rotunda" a la iniciativa i ha qualificat la fórmula de poc "democràtica i transparent". Segons el regidor ecosocialista, la fundació estarà en mans exclusives de l'equip de govern, sense possibilitat de control ni de fiscalització de ningú. "No s'explicita cap projecte, com s'utilitzaran els fons públics i, a més, l'equip de govern no ha volgut arribar a cap consens", s'ha lamentat Tornafoch.

Al seu bloc Tornafoch també afirma que la nova fundació, que aglutinarà en un mateix projecte les tres noves llars d'infants públiques i les concertades ja existents, privarà ´a les llars municipals dels recursos que els són necessaris per excel·lir en la seva tasca educativa´. I afegeix: ´A Vic s'assajarà allò que tan bé feia l'Artur Mas quan era conseller en cap: treure diners de l'escola pública per donar subvencions a fons perdut a determinades escoles d'elit´.