dijous, 6 de març del 2008

La diputada d’ICV-EUiA Mercè Civit es reuneix a Vic amb representants del món sindical

Miguel Sánchez, Mercè Civit i Mateo Heredia


Davant d’una trentena de persones (sindicalistes, majoritàriament) la diputada i portaveu d’EUiA va explicar les propostes de la coalició ICV-EUiA en matèria laboral. Civit va criticar la campanya bipartidista que exclou l’única organització que defensa de manera clara els interessos dels treballadors i treballadores. Advertint del perill de majoria absoluta del PSOE va afirmar que "la gent del món sindical recorda com va actuar el PSOE quan va tenir majoria absoluta", referint-se de manera especial a les vagues generals que es van haver de fer. Civit va centrar la seva intervenció en la seguretat i salut laboral, reclamant més inspeccions i la intervenció judicial quan el resultat d’un accident sigui la mort del treballador.
Igualment, va posar la coalició ICV-EUiA, així com IU al conjunt de l’estat, com a úniques forces que defensen un model fiscal diferenciat. Civit va afirmar que “la política fiscal de l’administració és com la de qualsevol família. Per que pugui haver despesa, primer han d’haver ingressos”. La diputada al Parlament de Catalunya va apostar per una política que fugi de les rebaixes fiscals i que recapti els impostos d’una manera progressiva. Tanmateix, va criticar la proposta dels 400 euros del candidat socialista, ja que beneficia als que més tenen penalitzant les persones amb rendes més baixes.
Civit va concloure la seva intervenció fent un recordatori de la diada de la dona treballadora del proper 8 de març, assenyalant que EUiA i ICV centraran les seves reivindicacions en el dret de les dones a escollir sobre la seva maternitat i la despenalització de l’avortament, i en la proposta d’una “Llei del temps” que permeti compaginar la vida laboral, familiar i el lleure de les dones.
Van obrir l’acte les intervencions de dos sindicalistes: Mateo Heredia, responsable de la construcció de CCOO a Osona i membre d’EUiA, i Miguel Sánchez, membre de l’executiva de CCOO i ICV a Osona. Tots dos van destacar la importància d’un acte com aquest en campanya (primera vegada que es fa a Osona), així com el compromís que ha d’haver al món sindical per donar suport aquelles organitzacions que defensen polítiques favorables als treballadors i treballadores.