dimarts, 24 de març del 2009

El tripartit vigatà nega ICV-EUiA la possibilitat de presentar una moció sobre el dret a l'avortament

Comunicat de premsa
ICV-EUiA de Vic

"L'ajuntament de Vic es torna a negar a discutir mocions al Ple municipal. Ara, pel dret a l'avortament"

L'alcalde de Vic es nega a incloure en l'ordre del dia del proper Ple municipal una moció d'ICV-EUiA de suport al dret d'avortament de les dones.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Aadal ha vetat a la Junta de Portaveus celebrada avui, dia 23 de març, una moció de suport al dret d'avortament de les dones presentada per Xavier Tornafoch, regidor-portaveu d'ICV-EUiA. La moció insta a posar de manifest les insuficiències i les limitacions de l'actual llei d'avortament i demana que es protegeixi el dret a la intimitat de les dones que decideixen interrompre voluntàriament l'embaràs. Així mateix, demana la revisió i modificació de l'actual llei en el sentit de despenalitzar l'avortament i incloure els mitjans anticonceptius en el sistema sanitari públic.

El grup d'ICV-EUiA considera especialment lamentable l'actitud de la regidora de dones de l'ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer (ERC), que s'ha negat en rodó a donar suport a que la moció fos inclosa en l'ordre del dia del proper Ple del dia 1 d'abril. El regidor Xavier Tornafoch creu que "no existeixen motius de pes per rebutjar la discussió d'aquesta proposta", i lamenta igualment "el doble discurs de les formacions autoanomenades d'esquerres que formen part del tripartit vigatà (ERC i PSC), que utilitzen uns arguments quan fan actes de partit i uns altres quan actuen com a govern".

text de la moció (osona.com)