dissabte, 7 de març del 2009

ICV-EUiA adverteix del primer incompliment del fantasiós Pla d’Inversions del tripartit vigatà

Nota de Premsa

La coalició recorda que la política de grandiloqüència del regidor Josep Burgaya comença a destapar-se i demostra la poca solvència de la planificació del govern vigatà.
El que ja va advertir el regidor Xavier Tornafoch, en el ple del Pla d’Inversions de 2008, s’està acomplint dia rere dia. La primera rectificació arriba amb la retirada del presumpte projecte del nou recinte firal a la zona de Sant Sixt. Un projecte que contemplava una inversió excessiva per uns serveis firals que ja es veuen coberts per l’actual equipament firal del Sucre.
Per altre banda, des d’ICV-EUiA ja no varem veure amb bons ulls, la primera proposta de l’emplaçament a la zona de Sant Sixt, per la seva proximitat a l’ermita romànica de Sant Sixt i l’entorn agrícola, i la incompatibilitat generada amb un equipament d’habitatges dotacionals com el Nadal.
Des del nostre grup, lamentem que des del govern municipal es faci una deriva cap a la política d’aparadorisme i que es proposi una planificació, sense base real, només per a obtenir uns quants titulars de premsa. Des del nostre formació considerem que el pla d’inversions presentat en el seu moment continua essent un soufflé polític interessat. Considerem que actituds com aquestes ajuden a generar desconfiança en els polítics i en les institucions i fa que els ciutadans mostrin una major desafecció cap a la política municipal.
Des d’ICV-EUiA, lamentem alhora que l’ampliació del recinte firal sigui una qüestió prioritària des d’IMPEVIC, en un moment com l’actual de crisi econòmica, amb uns alts índex d’atur, on es fa més evident que mai la feblesa en les polítiques d’ocupació i formació de l’Ajuntament de Vic. Des del nostre grup reclamem una reorientació política de la política de promoció econòmica de la ciutat que avui considerem caduca i innòcua davant de la crisi econòmica.