dimecres, 25 de febrer del 2009

ICV-EUiA denuncia la renúncia de l’Ajuntament de Vic per rehabilitar el Molí d’en Saborit

La coalició exigeix fer complir el conveni amb l’empresa Genís- Antel que l’any 2004 es va comprometre a rehabilitar el molí fariner del segle XVIII
Des del grup municipal d’ICV-EUiA es reclama que l’Ajuntament de Vic faci respectar a l’empresa Genís Antel, el compliment del conveni de l’any 2004 amb l’empresa pellaire, en el qual es comprometia a rehabilitar el Molí d’en Saborit com una de les contrapartides per la requalificació del seu patrimoni industrial.
El Molí d’en Saborit és un element arquitectònic i patrimonial molt important per la ciutat ja que està lligat a la tradició adobera de la ciutat i a la ribera del riu Mèder, esdevenint en el seu moment un veritable rebost per la ciutat. Malgrat la importancia patrimonial del molí fariner i la rehabilitació promesa des de l'administració de dedicar la casa a Centre d'Educació Mediambiental i altres activitats paral.leles de formació, civisme i convivència, l'edifici del Molí d’en Saborit pateix un procés de degradació per manca d'una actuació preventiva que el consolidi.

Convé recordar que en l’acte dels 100 dies de govern, l’alcalde de Vic va afirmar textualment que: “L’Ajuntament de Vic crearà un Centre de Recursos i Informació Ambiental situat provisionalment al carrer Santa Eulàlia. Més endavant, rehabilitarem un espai preciós com és el Molí d’en Saborit, a tocar el riu Méder i molt proper a la nova zona del complex cultural de la ciutat”.
Des del nostre grup municipal volem denunciar la desídia que ha caracteritzat aquest tema a partir de la sortida del govern del regidor Xavier Tornafoch a l’octubre del 2007, ja que en el seu moment es van realitzar les gestions necessàries per endegar el projecte de Centre Ambiental, però no ha tingut mai més cap mena de continuïtat.

Des d’ICV-EUiA aplaudim la Declaració de Bé d’Interès Cultural del Barri de les Adoberies per part del Govern de la Generalitat, fet que contrasta amb la deixadesa amb què es treballa des de l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Vic.

foto: osona.com