dilluns, 16 de febrer del 2009

Els treballadors d'Osona sortiran al carrer el 18 de febrer

El proper 18 de febrer, dimecres, els treballadors i treballadores d'Osona estan cridats a sortir al carrer. Sota el lema, "Pel treball i contra la crisi a Osona", els dos sindicats majoritaris de la comarca osonenca, CC.OO i UGT, han convocat una jornada de protesta.
La jornada consistirà en una assemblea de delegats d'ambdós sindicats que tindrà lloc a l'Auditori de Caixa Manlleu (rambla Hospital) de Vic a les 10h. A les 12h partirà del mateix lloc una manifestació de delegats i treballadors que acabarà al Sucre.
Segons han explicat els secretaris generals dels dos sindicats, Miguel Sánchez (CC.OO.) i Cesc Poch (UGT), "ja era inajornable que des d'Osona donéssim resposta a la greu situació de crisi que patim" ja que "per part de l'Administració s'ha menystingut la classe treballadora".

Aquesta jornada de mobilització i protesta s'afegeix a les que ja estan portant a terme molts treballadors d'empreses, afectats per EROs i acomiadaments. Des de divendres passat treballadors de la planta de Colomer Munmany de Vic vigilen la sortida fàbrica amb l'ojectiu d'evitar que s'emportin la maquinària a la Xina, país en que estan posant en marxa una nova factoria. Recordem que 95 treballadors d'aquesta empresa es troben afectats per un ERO i que l'empresa ha posposat el pagament de les indemnitzacions per manca de liquiditat.
De la mateixa manera, també treballadors com per exemple els de la Vitri de Torelló mantenen mobilitzacions per a protestar per l'ERO que afecta a 71 treballadors. L'empresa va trencar les negociacions en oferir una indemnització ridícula de 20 dies per any amb una màxim de 12 mensualitats.

EUiA d'Osona dóna suport a aquestes mobilitzación i s'agefeix a la jornada de mobilitzacions programada per CC.OO i UGT pel dimecres 18 de febrer

imatge: osona.com