dijous, 12 de febrer del 2009

ICV-EUiA de Vic tornen a deixar en evidència l'equip de govern

ICV-EUiA suma una altra victòria en la seva particular batalla perquè, més enllà del fons, també es respecti la forma a l’Ajuntament de Vic. Ara, un informe de secretaria dóna la raó al portaveu d’ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, sobre la discutible validesa de la junta de l’IMAC –l’Institut Municipal d’Acció Cultural– de l’1 de desembre. A l’últim ple, Tornafoch va demanar si eren vàlids els acords, ja que, al seu entendre, no hi havia prou quòrum per fer la junta de l’IMAC d’aquell dia.

Els estatuts fixen que per poder començar la junta, que presideix Xavier Solà (CiU), hi ha d’haver un terç dels membres, és a dir cinc. Aquell dia, anaven justos, ja que només n’hi havia cinc. El dubte, però, era si la regidora d’ERC Gràcia Ferrer podia assistir-hi en nom del seu company de grup, Joan López, que és qui havia estat designat pel ple com a membre de la junta de l’IMAC.

Al final, l’informe de secretaria dóna la raó a ICV-EUiA. Gràcia Ferrer no és membre de l’IMAC i, per tant, no pot assistir a les juntes. Per això es recomana tornar a repetir la votació dels tres punts resolutius aprovats a la junta de desembre: l’aprovació de l’acta anterior, l’adhesió al circuit de la xarxa d’espais escènics municipals de la Diputació, i el més important de tots, la proposta de pressupost del 2009.

Amb tot, el mateix informe de secretaria admet la “nul·la transcendència pràctica” dels tres acords que ara s’hauran de tornar a aprovar. El primer, perquè l’acta es pot aprovar a la junta següent, tal com es va fer a la de gener, ja amb quòrum més que suficient, però curiosament, una altra vegada amb Gràcia Ferrer en comptes de Joan López. L’adhesió a la xarxa de la Diputació ja va ser ratificada per la junta de govern el mateix dia de la junta de l’IMAC, i la proposta de pressupost és només això, una proposta.

El pressupost pròpiament dit ja va ser aprovat pel ple el 15 de desembre. O sigui que el que s’haurà de fer ara serà un mer formulisme, però es recomana tornar a fer la votació “per una major seguretat jurídica”, segons es diu en l’informe de secretaria.

Al ple on Tornafoch va formular la pregunta, no se li va respondre res en concret i se’l va remetre a l’informe per escrit que ara se li ha fet arribar. Sí que Xavier Solà li va recordar que per poder fer quòrum no seria sobrer que de tant en tant ell, que n’és membre, també assistís a la junta de l’IMAC. Segons Tornafoch, les juntes de l’IMAC es fan en una hora que a ell li és totalment impossible assistir-hi

Informació: Josep Comajoan (9nou)