dilluns, 8 de setembre del 2008

ICV-EUiA de Vic es posiciona contra la creació d'una empresa municipal de serveis a Vic

Per a ICV-EUiA la creació de l'empresa Sermuvic, S.L. aprovada al Ple municipal d'avui donarà lloc a “confusions” i suposarà una manca total de transperència econòmica. ICV-EUiA de Vic ha votat "NO" a la creació d’una nova empresa municipal que indueix deliberadament a la privatització i a la malversació de diners públics.
Aquesta nova societat inclourà la gestió de diverses activitats, com el servei d'obres i aspectes de l'urbanisme, obra pública, mobilitat i comunicacions de la ciutat.

NOTA DE PREMSA

Sermuvic SL o com fer un ajuntament paral•lel per a evitar la transparència econòmica.

ICV-EUiA votarà NO a la creació d’una nova empresa municipal que indueix deliberadament a la privatització i a la malversació de diners públics.

Davant de la propera constitució de l'empresa municipal Sermuvic SL, que s'haurà d'aprovar en plenari el proper dia 8 de setembre, el grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Vic vol fer públiques les següents consideracions.

  1. El fet que aquesta societat inclogui tota mena d'activitats (serveis d'obres i gestió en àmbits tan diversos com l'urbanisme, obra pública, vialitat, mobilitat, comunicacions...) pot donar lloc a confusions i suposa una manca total de transparència econòmica, perquè serà impossible establir un control dels resultats, doncs en una mateixa societat es produiran activitats amb pèrdues i d'altres amb guanys, sense la possibilitat d'establir un anàlisi acurat de la gestió.
  2. No aprovem que una mateixa societat es configuri alhora per a prestar serveis i per a detentar accions d'altres societats. Nosaltres creiem que caldria separar les funcions executives de les mercantils.
  3. L'òrgan d'administració (consell d'administració) es configura com un veritable Ajuntament a l'ombra, ja que té totes les facultats de planificació, gestió, contractació i execució directe en gairebé tots els àmbits de l'acció municipal. El consell d'administració es preveu amb només cinc membres, essent l'únic representant polític el regidor de Serveis, la resta seran tècnics municipals.
  4. Creiem que, tal i com es constitueix Sermuvic SL, s'està privant de forma fraudulenta al electes locals del seu dret de participar i controlar la gestió pública local. No es pot dir que aquest dret quedi suplit pel fet que la junta general sigui el plenari de l'Ajuntament, doncs les seves facultats són mínimes i molt genèriques.
  5. És discutible que la Secretària i l'Interventor de l'Ajuntament, que han d'exercir una acció de control de la legalitat i de l'eficiència econòmica, formin part del Consell d'administració i per tant aprovin els contractes, les compres i els comptes de la societat que després hauran de supervisar i intervenir des de l'Ajuntament. Això els privarà d'imparcialitat.

Per tot això anunciem que votarem en contra de la constitució d'aquesta societat i prevenim a la ciutadania que la seva posada en marxa incrementarà l'opacitat en la gestió econòmica de l'Ajuntament.